HABITATGE A LES ANTIGUES ESCOLES. ALT EMPORDÀ

U)  Alt Empordà  C) Girona  A) 2019 S) 250 m2

[cat]Habitatge situat a un edifici  de 1752, on es situaren fins el 1970 les Escoles d´un petit poble de l´Alt Empordà.  El que foren els locals de l´Ajuntament i l´associació de caçadors, i durant la dictadura, locals del règim, avui és un habitatge de lloguer turístic. El que eren  Les escoles, planta primera i segona, són ara un habitatge particular amb accés a la Planta Baixa.

L´habitatge principal ses distribueix en sala/menjador amb vistes al Canigó, cuina, tres habitacions dobles i dos banys. Una terrassa a la plaça del segle XIII i un porxo a la façana oposada mirant als Pirineus, són les dues zones exteriors de la casa que no disposa de jardí.

Els materials emprats  han estat els mateixos que es feren servir per a la construcció de l´edifici, pedra de riu, paviments d´argila, morters i pintures de cal, ferro i fusta de pollancre.

[esp] Vivienda situada en un edificio  de 1752, donde se ubicaron hasta 1970 las Escuelas de un pequeño pueblo de l´Alt Empordà. Lo que eran los locales del ayuntamiento y la asociación de cazadores, y durante la dictadura, locales del régimen, hoy es una vivienda de alquiler.

Lo que eran las escuelas, La planta primera y segunda, son una vivienda particular con acceso en la planta baja.                                                                                                                   

La vivienda principal se distribuye en salón comedor con vistas al Canigó, cocina, tres habitaciones dobles y dos baños. Una terraza a la plaza del siglo XIII y un porche en la fachada opuesta mirando a los Pirineos, son las dos zonas exteriores de la casa que no dispone de jardín.             

Los materiales usados principalmente  han sido los mismos que se usaron para la construcción del edificio, piedra de río, pavimentos de arcilla, morteros y pinturas de cal, hierro y madera de chopo.

Fotografia: Javier Almar 
Empresa constructora
: Francesc Serra/Pere Cortada(instal.lacions)
Col.laboradors: 
 Alsina-Sech lighting, Brucs Home Decor, Comercial Peralba, Aluminis Grabalosa

0 comentarios en “HABITATGE A LES ANTIGUES ESCOLES. ALT EMPORDÀAñade los tuyos →

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *