FESTIVAL D´ARQUITECTURA 48H OPEN HOUSE 27 i 28 d´octubre de 2012

  • CÓM ES VA VIURE EL 1er DIA DE PORTES OBERTES A SANT JORDI GRÀCIA 
  • INSTAGRAMERS EL 2on DIA DE PORTES OBERTES A SANT JORDI GRÀCIA 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

http://www.48hopenhousebarcelona.org/

  • GUIA del festival 48H Open House per descarregar. Prepara la teva ruta!

http://www.arquitecturareversible.org/doc/guia_48hohb_2012.pdf

[cat]És la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l’arquitectura, un cap de setmana al mes d’Octubre de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida.
‘Open House’ ofereix l’oportunitat d’experimentar l’arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Les activitats de l’Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d’un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment, va començar a London l’any 1992, i des de a les hores ‘Open House’ s’està introduint arreu del món: New York, Dublin, Galway, Tel Aviv i ara Barcelona.
48H OPEN HOUSE BCN, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l’any 2010. Una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per «obrir la bona arquitectura a la ciutat». L’Objectiu és fer-los viure l’arquitectura i la ciutat, donant-los l’oportunitat de remirar-la.
Els arquitectes que han dissenyat l’obra, els usuaris, o els encarregats de la planificació d’una zona de la ciutat són els mediadors que els ajuden a fer entendre què és l’arquitectura, suggerint-los itineraris, i proposant-los activitats i conferències completament gratuïtes.
25.000 vistes el primer any i 35.000 el segon any, demostren un nivell d’interès en creixement per l’arquitectura i l’urbanisme dels nostres ciutadans. Ha estat una iniciativa valorada i participada per diferents sectors: 600 persones voluntàries, 22 entitats col·laboradores, i més de 100 propietaris públics i privats. La implicació de més de 100 arquitectes ha estat fonamental per aconseguir un intercanvi cultural entre visitants, usuaris i autors.